Individuele begeleiding 'WERKEN AAN GELUK'

Onderzoek wijst uit dat maar liefst 54 procent van de volwassenen zich wel redelijk gezond voelt, maar niet optimaal. Het leven kabbelt rustig door, maar echt enthousiast zijn we niet over ons leven. Eigenlijk zouden al die mensen wel een mentale opkikker kunnen gebruiken.

We richten ons vaak op doelen waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het ons niet echt gelukkiger maakt; zoals een relatie, een andere baan die beter verdient, meer geld, een slanker lichaam, meer tijd of een geneesmiddel tegen een chronische ziekte of handicap.
Tegelijkertijd zijn we uit het oog verloren waar we echt gelukkig van worden.

Maar al te vaak zijn we in ons hoofd bezig met dingen die niet goed gaan in ons leven. Hierdoor zijn we heel bedreven geraakt in het benoemen van wat we niet willen, maar niet in wat we dan wel willen. Op die manier wordt het heel moeilijk om écht gelukkig te worden...
Veel van de huidige coaches en psychologen houden zich bezig met het ‘draaglijk’ maken van een negatieve situatie waardoor het slechte gevoel, dat hiermee gepaard gaat, benadrukt wordt. Het is voor duurzaam geluk helemaal niet nodig om terug te gaan naar je jeugd om traumatische ervaringen te verwerken of om je gedrag of je relaties eindeloos te analyseren.

Veel leuker is het om je bezig te houden met het ontwikkelen van je talenten, dromen en doelen. Wat gaat er al wel goed in je leven en hoe wil je dat uitbreiden in de toekomst? Door op die manier bezig te zijn richt je de aandacht op het positieve en dit krijgt zo de mogelijkheid om te groeien. Dit wordt ook wel positieve psychologie genoemd.
Bijkomend voordeel is dat de negatieve aspecten van je leven veel minder opvallen of zelfs opgelost worden omdat je ze geen aandacht meer geeft. Klinkt goed hé!

«Terug