bewustzijn

Bewustzijn, wat betekent het? Weten dat je leeft en wat het leven is? Is het de manier waarop we denken, of ons denken zelf? Leven we in tijden waarin we weten wie, hoe en waar we zijn? Hoe pikken nieuwe generaties de kennis van de vorige generaties op? Krijgen ouderen nog respect? Wordt er geluisterd naar hun boodschap vol levenservaring en trekken we onze lessen om een betere toekomst te vormen?
Door het versplinteren van de aandacht voor het leven zelf (confronterende media, geestdodende games, ongenuanceerde porno, harde gevechten, bloed en tranen) begrijpt men steeds minder van de levensprocessen en weet men minder van de noodzakelijke aspecten in het leven. Zou dit de reden zijn waarom respect een vager begrip wordt? De mens groeit op als kasplant en ontwikkelt steeds minder natuurlijke weerstand, met als gevolg een uitbarsting van allerlei vreemde virussen en ziektes waar het niet tegen bestand is.

Bewustzijn kan ons helpen om slechts de negatieve zaken uit het verleden af te stoten en de positieve te integreren in onze toekomst.

¬ęTerug