Adviestraject 'gelukkige medewerkers' voor bedrijven

Met hoeveel enthousiasme komen uw medewerkers op maandagochtend naar het werk? 

Ruim 80 procent van de beroepsbevolking gaat met tegenzin naar het werk en leeft toe naar de weekenden en vakanties. Logisch, want het enige wat hier in het algemeen tegen wordt ondernomen is de (jaarlijkse) salarisverhoging. Dit is absoluut niet genoeg om het geluksniveau van uw medewerkers een jaar lang hoog te houden omdat er al snel sprake is van hedonistische adaptatie.

Gelukkig zijn er heel veel andere mogelijkheden om het geluksniveau van uw medewerkers te verhogen en deze hoeven helemaal niet veel geld te kosten. Geen enkele manier is echter blijvend dus er is een actief proces nodig om uw medewerkers tevreden te houden. Door het geluksniveau van uw medewerkers te verhogen creëert u als werkgever een win-winsituatie. Gelukkige medewerkers zijn productiever en creatiever. Ze zijn minder vaak ziek, eerder bereid om anderen te helpen en willen meedenken met de uitdagingen en ontwikkelingen waar het bedrijf mee te maken krijgt. Ze zullen daarom ook minder snel van bedrijf willen veranderen. De medewerker gaat met meer plezier naar het werk, daagt zichzelf uit en haalt meer voldoening uit de werkzaamheden. Ze voelen zich gewaardeerd en zijn veerkrachtiger.

Lex Goos Coaching & Advies levert adviestrajecten op maat om het geluksniveau van uw medewerkers te verhogen. Dit adviestraject wordt uitgevoerd aan de hand van een gestructureerde methode welke start met het verzamelen van informatie en het houden van interviews. Er vindt tevens een observatie plaats van de werkomgeving en de interactie tussen medewerkers. Daarna start het analyseren van de verkregen informatie. Deze analyse resulteert in een advies met concreet beschreven acties, tijdlijnen en prioriteiten uitgeschreven in een adviesrapport. Indien gewenst kan er een afzonderlijk traject gestart worden voor begeleiding bij de implementatie van een deel van de adviezen.

«Terug